Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Friesland waarmee je van betekenis bent? Word dan vrijwilliger bij Noorderbreedte! Je bepaalt zelf wat je doet, hoeveel tijd je besteedt en hoelang je het vrijwilligerswerk doet. Help bijvoorbeeld bij een kortdurend vrijwilligersproject. Of word langdurig een gezellig maatje van een of meerdere bewoners. Jij beslist!

Vrijwilligerswerk bij Noorderbreedte: wie zijn wij?
Noorderbreedte is een zorgorganisatie gespecialiseerd in dementie, Huntington, Gerontopsychiatrie, Korsakov en Niet-Aangeboren Hersenletsel. We hebben vijftien woonzorglocaties en één revalidatiecentrum. Je vindt ons in West-Terschelling, Harlingen, Franeker, Sint Annaparochie, Grou, Hurdegaryp, Noardburgum, Kollum en Leeuwarden. Er is dus altijd een plek dichtbij om waardevol vrijwilligerswerk in Friesland te doen. Als vrijwilliger ben je een waardevolle aanvulling op onze professionele zorg en ondersteuning. Jij zorgt samen met ons voor een waardevolle dag, voor de bewoners, cliënten, zorgmedewerkers en je collega-vrijwilligers en jezelf.

Waardevolle dag bij Noorderbreedte
Binnen Noorderbreedte staat de waardevolle dag centraal. Niet alleen voor de bewoners en cliënten, maar ook voor jou als vrijwilliger. Iedereen moet zich binnen onze organisatie thuis voelen. We kijken altijd naar mogelijkheden. We luisteren naar de persoonlijke wensen en behoeften. We verdiepen ons in ieders levensverhaal. Zo zorgen we voor het verschil. Dat verschil zit vaak al in kleine dingen, bijvoorbeeld een fijne wandeling maken of een gezellig spelletje doen.

Vrijwilliger bij Noorderbreedte: wie ben jij?
Jij bent iemand die een deel van zijn vrije tijd (tijdelijk) wil besteden aan anderen. Je hebt daarbij affiniteit met ouderen. Je wilt graag voor hen van betekenis zijn. Je denkt daarbij aan meer algemene projectmatige klussen of juist heel individuele aandacht. Je wilt vrijwilligerswerk in Friesland doen. De vrijwilligers van Noorderbreedte hebben een heel gevarieerde achtergrond. Sommigen zijn gepensioneerd, anderen zijn familie van (voormalig) bewoners of willen werkervaring opdoen. Studenten doen eveneens vrijwilligerswerk bij ons. Wat je achtergrond ook is, je bent altijd welkom!


Vrijwilligerswerk in de ouderenzorg: wat bieden we jou?
Als vrijwilliger bij Noorderbreedte kun je rekenen op een waardevolle dag. Je ervaart hoe je voor het verschil zorgt. Je ziet dat de bewoners blij zijn dat je er bent. Ze doen de dingen die ze graag willen en dankzij jouw hulp ook kunnen. Daarnaast bieden we je:

  • een warm welkom, we laten je echt thuis voelen en leggen je alles uit;
  • begeleiding op de werkplek in een collegiale werksfeer (met eventueel extra trainingen);
  • een jaarlijkse gezellige vrijwilligersavond;
  • de Breeduit, het magazine voor medewerkers en vrijwilligers;
  • een blijk van waardering op de Dag van de Vrijwilliger;
  • een kerstattentie;
  • een reiskostenvergoeding;
  • een ongevallen- en WA-verzekering.

Wanneer kun je beginnen met je vrijwilligerswerk?
Heb je interesse in het doen van vrijwilligerswerk in Friesland bij Noorderbreedte? Hieronder vind je bij de locatie van je keuze welke soort werkzaamheden er zijn. Hier vind je ook de contactgegevens om je aan te melden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen met de coördinator vrijwilligers bespreek je de mogelijkheden. Zoals gezegd: je geeft zelf aan welke tijd je kunt en wilt besteden. We én de bewoners kijken uit naar je komst!