Susannah zorgt het verschil

‘Het is zo belangrijk dat mensen geen drempel voelen om wat te vragen’ 
Tijdens haar studie tot basisarts kwam Susannah Prinsen (34 jaar) erachter dat ze buiten het ziekenhuis wilde werken. Ze liep bij meerdere zorgorganisaties mee en voelde zich bij Noorderbreedte goed thuis. Nu is ze er voor de bewoners en hun naasten van zorglocatie Bennema State. “De sfeer op mijn werkplek is zo fijn. Het is niet klinisch, maar heel huiselijk. Voor sommige bewoners, vooral van de oudere generatie, ben ik nog wel echt dé dokter. Gelukkig ervaar ik dat anders bij mijn collega’s. We zorgen écht samen voor het verschil in de ouderenzorg.” 

Benaderbaar zijn 
Susannah probeert zelf het verschil te maken door open en duidelijk te zijn. “Tijdens mijn stage is mij verteld dat communicatie een wetenschap is. Dat heb ik altijd onthouden. Ik stel mij zo benaderbaar mogelijk op. Dat doe ik door mezelf te zijn, tijd te maken en te luisteren. Ik wil niet dat anderen zich geremd voelen om mij te benaderen. Het is zo belangrijk dat mensen geen drempel voelen om een vraag te stellen. Dat geldt voor zowel bewoners en naasten als voor mijn eigen collega’s in het zorg- en behandelteam. Met elkaar bespreken we wat er aan medische zorg nodig is.” 

Altijd in gesprek 
Onderling communiceren is volgens Susannah noodzakelijk om goede zorg te kunnen leveren. Daarom is ze zelf altijd in gesprek: met zorgmedewerkers, met behandelaren en natuurlijk met bewoners. “Als iemand net nieuw is komen wonen in Bennema State wil ik diegene meteen goed leren kennen. Daarbij speelt de familie een belangrijke rol. Zij kennen iemands levensverhaal. Zij kunnen aangeven wat normaal of afwijkend gedrag is. Sommige familieleden weten bijvoorbeeld precies wat de voortekenen zijn van een urineweginfectie bij hun naaste. Voor mij als arts is dat heel belangrijke informatie. Zorgmedewerkers signaleren evengoed wat er nodig is. Zij hebben dagelijks contact met de bewoners. Zij zijn in die zin mijn ogen en oren.” 

Zorgen voor waardevolle dag 
Het met elkaar als team zorgen voor een waardevolle dag voor de bewoners, dat geeft Susannah echt voldoening in haar werk. “En wanneer familieleden tevreden zijn op de manier waarop wij voor hun naaste zorgen.” Onlangs werd ze nog gebeld door een familielid van een bewoner die was overleden. “Hij bedankte ons voor de goede zorg en mij persoonlijk voor hoe ik als arts had gecommuniceerd. Dat is heel fijn om te horen. Daardoor weet ik dat de familie op een goede manier afscheid heeft kunnen nemen. Het verdriet blijft natuurlijk, maar we hebben er met elkaar, wij én de familie, voor gezorgd dat de zorg en welzijn goed waren.” 

Meer collega’s! 
Susannah heeft nog wel een wens. Om haar werk nog beter te kunnen doen, heeft ze één ding nodig: “Meer collega’s! Dan heb ik het over artsen en behandelen, zorgmedewerkers én niet te vergeten vrijwilligers. Als we met meer zijn, kunnen we nog meer het verschil maken. De basiszorg leveren we natuurlijk al, maar soms willen bewoners ook gewoon even met de dokter praten. Daar heb ik nu niet altijd uitgebreid de tijd voor. Dat zou wel kunnen als ik meer collega’s had.” Susannah zit als arts prima op haar plek bij Noorderbreedte. “Als ik wil kan ik mij nog verder specialiseren. Welke richting weet ik nog niet …” Dan met een lach: “Misschien word ik wel specialist ouderengeneeskunde.” 

Bekijk de vacatures  
Kom jij het verschil maken? Voor de verschillende zorg- en behandelteams zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg. 


Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.