Richtje zorgt het verschil

‘Ik ondersteun mijn collega’s zodat we samen voor kwaliteit gaan’
Als kwaliteitsverpleegkundige kijkt Richtje Bosma altijd heel goed naar wie er allemaal in het zorgteam zitten. “Ik luister naar elk teamlid en kijk wat iemand in zijn of haar mars heeft. Zo merkte ik dat een aantal collega’s interesse had in de Wet zorg en dwang. Nu weten ze er alles over, kijken ze kritisch om zich heen en geven aan hoe het eventueel anders kan. Ze gaan in gesprek met artsen en behandelaren in een werkgroep en maken een nieuwsbrief zodat iedereen goed is geïnformeerd.”

Altijd bezig met kwaliteit van leven en goede zorg
Richtje werkt sinds 2011 bij Noorderbreedte. Ze is begonnen als helpende, werd vervolgens verpleegkundige en is nu alweer drie jaar kwaliteitsverpleegkundige bij Toutenburg. “We verlenen hier zorg en behandeling aan twee specialistische doelgroepen: mensen met het syndroom van Korsakov en mensen met een gerontopsychiatrische aandoening. Door mijn functie ben ik iets verder van de directe zorg af komen te staan. Nu ondersteun ik alle disciplines in het zorgteam: helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen en heb ik nauw contact met de teamcoaches. Daarnaast ben ik de schakel richting de artsen en behandelaren. Je kunt mij zien als een van de vele radartjes in het zorgproces. We zijn allemaal bezig met kwaliteit van leven en het geven van goede zorg.”

Continu uitdagen en enthousiast maken
Richtje maakt het verschil in haar werk door continu de medewerkers uit te dagen en te enthousiasmeren om zich in te zetten voor de waardevolle dag voor de bewoners. “Dat wil zeggen om heel goed rekening te houden met de wensen en behoeften van de bewoners. En met de waardevolle ideeën van de medewerkers. Gezien onze doelgroepen hebben we ook meer te maken met probleemgedrag. Daarbij zetten we ons in om met elkaar zoveel mogelijk onvrijwillige zorg te voorkomen. Alle zorg die wij geven, mag dus niet stuiten op verzet bij de bewoners. Daar gaan we met elkaar voor, want dan zit de bewoner het lekkerste in zijn of haar vel.”

Bekijk de vacatures 
Kom jij het verschil maken? Voor onze verschillende zorglocaties in Fryslân zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg.

Bekijk de vacatures

Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Loop een dagje mee