Marcel zorgt het verschil

‘De basis van goede zorg, is weten wie je voor je hebt’
Als verpleegkundige, bij Noorderbreedte Revalidatie en ook op andere locaties van Noorderbreedte, kijkt Marcel Perdu altijd naar wie de bewoner of cliënt is. “Dat is voor mij de basis van het geven van goede zorg. Ik wil weten wat voor persoon iemand was voor zijn opname. Daarom ga ik altijd graag op zoek naar de persoon achter de cliënt. Ik zie de cliënt, zoals het hoort, als mens, niemand vindt het prettig om als patiënt te worden gezien of behandeld.”

Mooie interacties door te weten wie iemand is
Marcel noemt het ‘mooi’ om te weten wat iemand vroeger heeft gedaan en wat voor hem of haar belangrijk is. Bij vaste bewoners kan hij al snel aan de inrichting van de kamer zien waar iemands interesses liggen. “Zo zag ik bij een bewoner met dementie een foto met daarop een boot. Toen ben ik daarover in gesprek gegaan. Ik zag diegene helemaal opbloeien. Bij Noorderbreedte Revalidatie brengen mensen vaak ook persoonlijke spullen mee. Daarover kun je altijd een praatje beginnen. Het zorgt voor een mooie interactie. Tegelijkertijd voelen mensen zich ook vertrouwder bij je, wat weer helpt bij de dagelijkse zorg die ik als verpleegkundige bied.”

Revalidatieproces luchtig maken
Marcel werkt het meeste van zijn uren bij Noorderbreedte Revalidatie. Daar heeft hij altijd te maken met zieke mensen. “Voor hen probeer ik het revalidatieproces zo dragelijk mogelijk te maken. Dat doe ik door luchtig met de situatie om te gaan en er humor in te gooien. Natuurlijk wel afgestemd op wie je voor je hebt en binnen professionele kaders.”

Frisse wind op andere locaties
Als hij bij andere zorgteams aan de slag gaat, probeert hij ook altijd het verschil te maken. “Ik word regelmatig als een frisse wind ervaren. En dat klopt wel. Want soms zie ik dingen die misschien anders of handiger kunnen. Ik ga daarover graag met collega’s in gesprek en vind het mooi om soms een team in beweging te krijgen. Natuurlijk is mijn visie nooit leidend, maar samen kom je soms tot mooie ontwikkelingen. En die hebben dan weer een positieve invloed op de kwaliteit van leven van onze bewoners.”

Bekijk de vacatures 
Kom jij het verschil maken? Voor onze verschillende zorglocaties in Fryslân zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg.

Bekijk de vacatures

Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Loop een dagje mee