Jacqueline zorgt het verschil

‘Met een praatje of een grapje zorg je voor fijne momenten’
Elke dag probeert Jacqueline Kroontje-Houtsma zich als leerling-verzorgende IG zo sociaal en enthousiast mogelijk op te stellen. En zit ze zelf een dag wat minder lekker in haar vel, dan probeert ze dat niet aan de bewoners te laten blijken. Want volgens haar maak je juist het verschil door altijd tijd te hebben voor een praatje of een grapje.

Aandacht voor bewoners
Jacqueline werkt als leerling-verzorgende IG 20 uur in de week bij De Batting in Harlingen. Daarnaast gaat ze 4 uur naar school. De dagelijkse zorg op een woongroep met negen bewoners met dementie is haar verantwoordelijkheid. Daar valt dus van alles onder, van opstaan en douchen tot aankleden en eten. Als verzorgende deelt ze ook de medicatie uit en mag ze bepaalde injecties uitvoeren. Haar werkzaamheden voert ze met aandacht voor de bewoners uit. “Maar daarnaast probeer ik ook op andere manieren het verschil te maken.”

Nieuwe activiteiten verzinnen
Zo denkt Jacqueline graag mee over nieuwe activiteiten. “Onlangs wilde iemand heel graag een keer bingo spelen. Dat gaan  we nog organiseren. En sinds eind vorig jaar zijn we begonnen met een gezamenlijk lunchmoment op zondag. Een collega en ik nemen dan geen pauze, maar gaan samen met de bewoners lekker genieten van een goede lunch. Die maken we zelf. De ene keer hebben we een pannenkoekenmiddag, de andere keren zorgen we voor lekkere broodjes en salades. Het grappige is dat ik voor mijn baan in de zorg, kok ben geweest. Dus ik combineer nu die twee dingen heel mooi.”

Glimlach op gezicht geeft voldoening
Jacqueline vindt dat ze een mooie en waardevolle baan heeft. “De voldoening in mijn werk zit vooral in de glimlach die ik op het gezicht van de bewoners zie verschijnen. Dat is zo fijn. Je ziet gewoon dat je voor iemand iets kan betekenen. Je ziet dat ze gelukkig zijn en daar doe ik je het voor. Dat maakt elke dag waardevol. Mijn werk is ook waardevol door mijn collega’s. We zijn er echt voor elkaar. We zijn allemaal verschillend, maar samen zijn we één team. We vinden altijd met elkaar voor alles een oplossing.”

Bekijk de vacatures 
Kom jij het verschil maken? Voor onze verschillende zorglocaties in Fryslân zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg.

Bekijk de vacatures

Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Loop een dagje mee