Henri zorgt het verschil

‘Door de zorgmedewerkers te ontzorgen, komt er rust en ruimte’
Eigenlijk maakt Henri Mollenhorst als functioneel applicatiebeheerder het verschil voor de zorgmedewerkers van Noorderbreedte. En indirect voor de bewoners en cliënten. Hij regelt voor de zorgteams nieuwe telefonie en domotica. “Ik zie dat ze daar erg blij mee zijn. De technieken helpen hen om nog betere zorg te verlenen.” En zo zorgt Henri ook voor het verschil voor de bewoners.

Zorgen voor vrijwillige zorg en rust
“Door de technieken die ik installeer en test, kunnen bewoners veel beter in de gaten worden gehouden in de nacht”, geeft Henri als voorbeeld. “Dat doen we met slimme optische sensoren. Die mogen overigens alleen worden ingezet als de arts dat noodzakelijk vindt en de bewoner daarmee akkoord is. De zorg moet altijd vrijwillig blijven. Als er een akkoord is, dan helpen de slimme optische sensoren de zorgmedewerkers om een goede inschatting te maken van wat er aan de hand is. Vroeger moesten ze altijd gaan kijken bij de bewoners. Nu kunnen ze op een videofragment van negen seconden zien of iemand inderdaad uit bed is of dat er alleen een deken is verschoven. De bewoners worden daardoor niet wakker van het heen en weer lopen. Dat zorgt voor rust.”

Ontzorgen van de zorg
De locatie Toutenburg in Noardburgum was het eerste woonzorgcentrum waarmee Noorderbreedte dankzij Henri is overgegaan op een nieuw telefonienetwerk en domotica. Inmiddels zijn ook Bennema State, Meckama State en Noorderbreedte Revalidatie voorzien van deze nieuwe technologieën. De overige locaties van Noorderbreedte volgen. “Ik ben betrokken bij de aanleg en het testen van de nieuwe technieken. Na de ingebruikname zorg ik samen met mijn collega’s voor het beheer. Dat houdt in dat ik zorg dat de technologieën altijd de laatste updates krijgen. Bij een grote storing ben ik de schakel tussen de locatie en de leverancier van de applicaties. Simpel gezegd: ik ontzorg eigenlijk de zorg.”

Ik probeer altijd te ondersteunen
Henri weet dat veel zorgmedewerkers nieuwe technieken best lastig vinden. “Ik ondersteun ze er daarom zoveel mogelijk in. Dat doe ik door langs te gaan, uitleg te geven. Als ze het eenmaal doorhebben en weten hoe het werkt, zie je dat ze er heel erg blij mee zijn.”

Bekijk de vacatures
Kom jij het verschil maken? Voor onze verschillende zorglocaties in Fryslân zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg.

Bekijk de vacatures

Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Loop een dagje mee