Cora zorgt het verschil

‘We beslissen zelf en doen daarmee wat goed is voor de bewoners’
Van elke dag een fijne dag maken, met veel humor en gek doen. En zorgen dat alles goed loopt en geregeld is. Zo probeert verzorgende IG Cora Piersma (55) in haar werk het verschil te maken. Niet alleen voor de bewoners van woonzorgcentrum Ymedam in Leeuwarden, maar ook voor haar collega’s. “We zijn een samensturend team. Daardoor kunnen we veel zelf beslissen en doen wat goed is voor de bewoners.”

Je doet het voor die glimlach
Cora werkt op haar woongroep met zeven mensen met dementie. Naast de dagelijkse zorg en ondersteuning verlenen, probeert ze altijd een stapje extra te zetten. “Ik wil van elk dag een fijne dag maken, voor de bewoners, voor mijn collega’s en voor mezelf.” Cora probeert dat te doen met ‘veel lol en humor’ en met ‘zingen en gek doen’. Regelmatig ziet ze bij de bewoners een grote glimlach op het gezicht verschijnen. “Daar doe je het voor!”

We beslissen veel zelf
Dat de bewoners het leuk hebben, levert Cora absoluut voldoening op. “Maar ook alle andere taken die ik naast de zorg heb, zorgen daarvoor”, vertelt ze. “Juist die afwisseling maakt mijn baan zo waardevol. Doordat we een samensturend team zijn, zijn er veel onderwerpen waarmee ik mij bezighoud, zoals het maken van ons werkrooster. Daarnaast ben ik onder meer praktijkbegeleider van de stagiaires. Dat vind ik fijn aan samensturen als team. We kunnen nu veel zelf beslissen en doen wat goed is voor de bewoners. Zo zorgen wij voor het verschil!”

We kennen de bewoners heel goed
Kijkend naar Noorderbreedte is ze trots dat er wordt ingezet op het zorgen voor een waardevolle dag. “Als locatie Ymedam hebben wij daar ook een heel mooie locatie voor. Wij zijn een klein woonzorgcentrum. We kennen alle bewoners daardoor heel goed. En we hebben een binnentuin waar iedereen naartoe kan. Je kunt hier gewoon de tuin instappen, net als je thuis doet. En onze locatie is middenin een woonwijk, vlakbij een bos en winkel.”

Bekijk de vacatures 
Kom jij het verschil maken? Voor onze verschillende zorglocaties in Fryslân zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg.

Bekijk de vacatures

Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Loop een dagje mee