Ekaterina zorgt het verschil

‘Het is zo fijn als zorgmedewerkers en bewoners tevreden zijn’ 
Als marketing- en communicatiemedewerker maakt de 24-jarige Ekaterina Pejic graag het verschil. Eerst deed ze dat als stagiaire, inmiddels is ze 32 uur per week in dienst. “Dat verschil maken doe ik indirect voor de bewoners en cliënten van Noorderbreedte. Direct doe ik dat voor alle zorgmedewerkers. Als ondersteunende dienst halen wij hen bepaalde zaken uit handen. Zo kan elke zorgmedewerker zijn werk goed doen. Een zorgcollega hoeft zich bijvoorbeeld niet druk te maken over het organiseren van een evenement of het realiseren van brochure over de zorglocatie. Dat is niet hun verantwoordelijkheid. In goed overleg regelen wij dat.”  

Informeren en verbinden 
Ekaterina vertelt dat haar afdeling er ook voor zorgt dat iedereen binnen Noorderbreedte goed geïnformeerd blijft. “Bijvoorbeeld over interne zaken en over externe ontwikkelingen in de zorgsector. Verder zorgen wij voor een onderlinge verbinding tussen al onze locaties. Daardoor weten we van elkaar waar we mee bezig zijn. Samen werken we aan een waardevolle dag voor de bewoners, cliënten, vrijwilligers en onszelf. We leren van de dingen die beter kunnen en we zijn trots op wat er allemaal goed gaat.” 

Laten zien hoe mooi het werk is 
De werkzaamheden van Ekaterina zijn breed. “Als afdeling hebben we veel verschillende projecten. Onze communicatie richt zich niet alleen naar binnen, maar ook naar buiten. We willen onder meer aan toekomstige bewoners en hun naasten laten zien wat wij als ouderenorganisatie te bieden hebben.” Ekaterina zet graag een stapje extra om de buitenwereld te laten zien wat voor mooi werk haar zorgcollega’s leveren. “Noorderbreedte is gespecialiseerd in ouderenzorg en in meerdere specialistische doelgroepen. Dat laten we via onze externe communicatiemiddelen graag zien.” 

Alles regelen 
Bij alles wat Ekaterina doet, bedenkt ze wat dit betekent voor de bewoners, naasten en zorgmedewerkers. “Zij moeten er echt wat aan hebben. Een mooi voorbeeld is Wereld Alzheimer Dag. Die dag is voor ons als ouderenzorgorganisatie belangrijk. Veel bewoners hebben deze aandoening. Vanuit Noorderbreedte denken we daarom op deze dag even extra aan mensen met dementie. Vanuit mijn rol heb ik de zorgmedewerkers daarbij geholpen. Ik heb posters gemaakt voor op de locaties en pakketjes met vergeet-mij-nietzaadjes geregeld. Die symbolische plantjes konden de bewoners zelf zaaien. De zorgmedewerkers hoefden verder zelf niks te regelen voor deze speciale dag.” 

Elke dag verder ontwikkelen 
Een ander project waar ze trots op is, is aanbieden van het evenement Het Danspaleis. “We hebben geregeld dat Het Danspaleis een tour maakte langs al onze locaties. We hebben er onder meer voor gezorgd dat alle bewoners en zorgmedewerkers werden uitgenodigd. Het was echt een succes. Met Het Danspaleis werden met muziek allerlei waardevolle herinneringen opgehaald. Het was zo mooi om de bewoners én zorgmedewerkers te zien genieten. Dat je trots en tevreden kunt terugkijken op een succesvol project: daar haal ik echt mijn voldoening uit!”  

Bekijk de vacatures  
Kom jij het verschil maken? Voor de verschillende ondersteunende diensten zijn we op zoek naar vakkundige collega’s. Misschien zit jouw droombaan er wel bij. Bekijk de openstaande vacatures en solliciteer direct. Dan ben jij straks ook een van die belangrijke verschilmakers in de ouderenzorg. 


Loop een dagje mee!
Ben je nieuwsgierig hoe Noorderbreedte het verschil maakt in de ouderenzorg? Kom dan eens een dagje met ons meelopen en maak kennis met onze bewoners/cliënten én onze verschilmakers . Je kunt zelf aangeven op welke locatie je dat wilt. Hier vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.